SİİRT / PERVARİ - Pervari Fatih Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

OKULUMUZDA DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ETKİNLİKLERİ

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje ile ilgili tanıtıcı bültenler Whatsap gruplarından velilerle ve okulumuz resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Okulumuz web sitesinde proje sekmesi oluşturularak proje ile ilgili dokümanlar ve yapılan çalışmaların ve fotoğrafların bu sekme üzerinden paylaşılması için ön hazırlık süreci başlatıldı.

Tüm sınıflarda “Bilen Oturur Etkinliği yapıldı.

Okulumuzda Öğrencilerimizin katkılarıyla Dilimizin Zenginlikleri Panosu oluşturuldu.

Yunus Emre Konusunda Okumalar ve izleme etkinlikleri yapıldı

En İyi Cümle ve Afiş yarışmaları duyuruları ve yarışmalar yapıldı.

04-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-2024

Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 12:57 - Görüntülenme: 51